Miért hasznosak az öntisztító patronos porleválasztók?

öntisztító patronos porleválasztók

öntisztító patronos porleválasztókAz ipari tevékenységek, mint például a fűrészelés, a csiszolás, a köszörülés, vagy éppen a szállítás során szinte minden esetben rengeteg szálló por keletkezik. Ezek sokszor megmaradnak a levegőben, így rendkívül magas egészségügyi, valamint környezetszennyezési kockázattal járnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szűrésre illetve leválasztásra kerüljenek. Manapság a szűrési feladatok hatékony és megfelelő ellátása érdekében egyre gyakrabban kerülnek felhasználásra a korszerű, öntisztító patronos porleválasztók.

Az utóbbi években ezek a berendezések jelentős mértékben terjedtek el, ennek pedig több oka is van. Ezek a termékek ugyanis rendkívül modernek és korszerűek, ráadásul egy kisebb helyen is könnyedén elférnek. A szűrő patronok használata nagyon egyszerű és problémamentes, a különböző rögzítési módoknak köszönhetően pedig a cseréje is nagyon gyorsan megy végbe. Az öntisztító patronos porleválasztók élettartama általában nagyon hosszú, és kevés karbantartást igényelnek, ezért gazdasági szempontból is kiváló megoldásnak bizonyulnak.

Érdemes azonban néhány szempontot figyelembe venni annak érdekében, hogy az öntisztító patronos porleválasztók hosszú ideig álljanak a rendelkezésünkre a lehető legjobb minőségben.

Öntisztító patronos porleválasztók fontos szempontjai

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a szűrő patron tökéletesen illeszkedjen a porleválasztó egységbe, hiszen csak így képes hibátlanul ellátni a feladatát. A patronok a legtöbb esetben maximum 2000 mm hosszúságig, és 100-600 mm átmérővel érhetőek el.

A szűrés csak akkor lesz igazán hatékony, ha a patronok felülete a kialakításnak köszönhetően nagyobb, mint például a szűrőzsákok vagy a szitazsákok esetében. Ez ugyanis kiemelkedő leválasztást tesz lehetővé. A szűrőbetét ellenállásának mértékét a felrakódott por, valamint a szűrőanyag légáteresztő képessége határozza meg.

A kiváló szűrés és leválasztás érdekében elengedhetetlen, hogy a szűrő patronoknál használt szűrőközeg jó minőségű anyagok felhasználásával készüljön. Ez a legtöbb esetben cellulóz, poliészter, polipropilén, illetve ezek különböző kombinációja. A szűrőanyag a felhasználás célja alapján lehet teflonbevonatos, víz és olajtaszító, antisztatikus vagy akár tűzgátló is.

A szűrő patronok rögzítését tekintve többféle különböző módszer is hatékony lehet. A leggyakrabban az alsó és felső szerelésű körmös rögzítést, a biztosítógyűrűs rögzítést, a szorítókengyeles rögzítést, vagy éppen a vonórudas rögzítést alkalmazzák.

Öntisztító patronos porleválasztók gyártása és telepítése!

A Bervent Kft. tapasztalt és megbízható szakemberei az öntisztító patronos porleválasztók gyártása és telepítése során is hatalmas odafigyeléssel járnak el. Elsődleges célunknak tartjuk, hogy a munkánk által hozzá tudjunk járulni a megrendelőink biztonságához és kényelméhez, ennek érdekében pedig mindent el is követünk. Amennyiben kérdése van a szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Kollégáink minden felmerülő probléma esetén szakszerű és hatékony segítséget tudnak nyújtani.